Mesland Gezondheidsmanagement

Een gezond bedrijf werkt beter

 

De bedrijfsarts is spin in het web en kan zo nodig verwijzen naar de overige disciplines. Wij werken volgens drie concepten:
 

• De Regiobedrijfsarts

• De Bedrijfsarts op locatie

• De Executive-bedrijfsarts


De regiobedrijfsarts is “de bedrijfsarts op de hoek”: dichtbij, laagdrempelig, maatwerk, korte lijnen, een direct persoonlijk contact met uw vaste bedrijfsarts (er zit geen verzuimconsulent of doktersassistente tussen), etc.
Hoewel een bedrijfsarts medisch specialist is, is een regiobedrijfsarts georganiseerd zoals de huisarts. We hebben een eigen spreekuurlocatie en we hebben “het visiterijden” geïntroduceerd. Dit concept is
ideaal voor het MKB.

De bedrijfsarts op locatie is een concept voor de grotere bedrijven, ook met meerdere locaties in het land. Wij werken graag met korte lijnen, leveren graag maatwerk en we willen dáár zijn waar het gebeurt: op de werkplek.
Bij grotere bedrijven kunnen we werken met vaste dagdelen op locatie. We gaan per 50 medewerkers uit van één dagdeel per maand en per 500 medewerkers van één dag in de week. Het grote voordeel van werken op locatie is dat de bedrijfsarts voor leidinggevenden en werknemers een gezicht krijgt en laagdrempelig is. Zo kan de bedrijfsarts gewoon in vertrouwen zijn/ haar werk doen: problemen voorkomen, mensen beter maken en beter houden, zonder poespas.
Het blijkt dat als mensen de bedrijfsarts kennen en vertrouwen ze ook zijn adviezen zullen opvolgen. Dit vertaalt zich dan in een lager verzuim, grotere loyaliteit van werknemers, minder arbeidsconflicten, grotere productiviteit, minder verloop, kortom: gezonde medewerkers, een betere werksfeer en lagere kosten. We houden wel de realiteit in de gaten: als er beperkingen zijn, gaan we daar natuurlijk serieus mee om.

De executive-bedrijfsarts is gespecialiseerd in de specifieke doelgroep van de eindverantwoordelijken in een organisatie en hoogopgeleiden in een eindverantwoordelijke functie.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze groep eigen specifieke aandachtspunten heeft ten aanzien van het functioneren in relatie met de gezondheid. Adequate en gerichte aandacht voor directeuren en topmanagers leidt tot betere prestaties van het managementteam en dus van het bedrijf. Een investering in de gezondheid van de directeur is ook een investering in de continuïteit binnen het bedrijf!
Drs. Reinout Mesland, bedrijfsarts heeft in 2001 een wetenschappelijke studie over dit onderwerp succesvol afgerond en is sindsdien gecertificeerd bedrijfsarts voor executives.
Bij een adequate zorg voor eindverantwoordelijken in een organisatie hoort ook een mogelijkheid voor een gespecialiseerd integraal medisch onderzoek. Dit is een onderzoek waarbij fysieke, mentale en sociale parameters geïntegreerd worden gemeten. We noemen dit topmanagementkeuringen of executive keuringen. Service en persoonlijke aandacht staan natuurlijk hoog in het vaandel!

Deze speciale keuringen zijn zeer geschikt voor directeuren, topmanagers en hoogopgeleiden in eindverantwoordelijke functies, zoals advocaten, notarissen, senior accountants, medisch specialisten, etc. In het geval van een keuring van een managementteam kunnen we desgewenst ook een (geanonimiseerde) groeprapportage verzorgen.
We voeren de keuringen discreet uit in een luxe setting nabij Schiphol, waarbij de directeur gedurende het onderzoek beschikt over een eigen kamer met internetaansluiting. Vanwege de locatie nabij Schiphol is de keuring goed te combineren met een zakenreis.
Natuurlijk hebben we, bij afwijkende uitslagen, ook direct de mogelijkheid om tot behandelen of begeleiden over te gaan.